Benodigdheden

Buiten visie over hoe jij leefstijlcoaching wil toepassen binnen het uitoefenen van jouw beroep, is het hebben van een onderbouwde motivatie nodig om deze opleiding tot een succesvol einde te brengen. De opleiding vergt naast de contactdagen ook tijd voor zelfstudie, verdieping door literatuuronderzoek en tijd voor het begeleiden van minimaal drie (proef)cliënten (bij gemiddeld studietempo gaat het om ca. 4 uur per week). 

Het is voor deelname aan de opleiding noodzakelijk dat je beschikt over voldoende digitale vaardigheden om de online lesomgeving te gebruiken en dat je de beschikking hebt over een computer met geluid en toegang tot wifi waarmee je online bijvoorbeeld e-learnings kan volgen. 

Voor je studie heb je de boeken nodig van de literatuurlijst (aangeschaft of bij een bibliotheek geleend).

Studiebelasting

De studiebelasting bedraagt 119 uur voor de contactdagen. Daarnaast vergt de opleiding nog ca. 187 uren aan zelfstudietijd (bij gemiddeld studietempo). In deze uren leer je middels e-learning, maak je groepsopdrachten samen met collegastudenten, verdiep je je in literatuur en begeleid je minimaal drie coachees waarvan je ook verslaglegging doet. Gedurende het studiejaar investeer je dus ca. 306 uren, wat neerkomt op 5 tot 8 uur studie per week (inclusief de lesdagen).