Wie zijn wij?

Visiom verzorgt vanuit LZW College de post-hbo registeropleiding tot gespecialiseerde ‘Leefstijlcoach Zorg en Welzijn’. De ambitie van de opleiding is om professionals te laten uitstromen die binnen hun huidige werkveld veel effectiever de regie bij hun cliënt/patiënt kunnen leggen en daarmee een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan gezond gedrag en gelukkigere mensen in Nederland.

Aandacht voor leefstijl en een coachende werkwijze staan de afgelopen jaren steeds hoger op de agenda in zorg en welzijn. Mensen coachen bij het aannemen van een gezonde leefstijl kan helpen om hun kwaliteit van leven te verhogen, ze meer vertrouwen en veerkracht te geven bij het aangaan van dagelijkse uitdagingen én om ziektekosten te verlagen. Daarmee is het een belangrijk instrument voor professionals in zorg en welzijn.

In onze ogen moeten we daarom binnen de zorg niet aansturen op een grote groep zelfstandig opererende leefstijlcoaches. Wij willen bevlogen professionals, die al een rol hebben binnen de zorg- en welzijnssector, scholen in leefstijlcoaching. Zij moeten kunnen werken vanuit bewezen effectieve methoden en theorieën. Onze missie is dat juist deze professionals werken vanuit Positieve Gezondheid en positieve psychologie, met kennis over gedragsverandering en terugvalpreventie, en dat ze hun cliënten kunnen helpen om onderscheid te maken tussen de zin en de onzin over leefstijl en leefstijlfactoren.

Ons geeft het enorm veel plezier en voldoening om te werken met de doelgroep van deze opleiding: professionals die ervoor gekozen hebben om het leven een stukje beter te maken en die zichzelf graag blijven ontwikkelen in de vaardigheden die daarvoor nodig zijn. Samen maken we het verschil voor patiënten, cliënten en de Nederlandse samenleving.

Meijke van Herwijnen
Directeur LZW College / Visiom